Wat zijn dak

Vochtvreter

 

Over Sedumplanten en het kweken ervan

Sedums zijn vetplanten, uit de familie Sedicaceae, wat “sax” en “rij” betekent, zoals het ook wel wordt genoemd. Het is een algemeen bekende soort dakbedekking die vaak voor sierdoeleinden wordt gebruikt. Ze behoren tot de familie van de halfrondbloeiers, wat betekent dat ze slechts in één richting groeien.

De sedumdaken worden vaak gebruikt door mensen die hun gebouw willen vergroenen, hun materiaal willen opslaan of zelfs een tuin willen hebben. Het is een zeer efficiënt en handig type dak voor plantenliefhebbers.

Er zijn sedumsoorten verkrijgbaar die niet veel zonlicht nodig hebben. Aloë is een goed voorbeeld van deze soort. Hij heeft middelmatig tot helder licht nodig en kan goed groeien onder fluorescentielampen van lage intensiteit.

Kweek de bouwsteen voor uw dak

Sedums en humuszuur kunnen worden gebruikt als bodemverbeteraars. Het kan zware grond losmaken en geschikt maken voor plantengroei. Veel van de sedumgroenten kunnen in dit medium worden gekweekt. Het andere goede van dit soort bodemconditie is dat het zich kan aanpassen aan schommelingen in de vochtvreters.

Dit betekent dat als er in een jaar redelijk veel regen valt, de sedum desondanks normaal kan groeien. Als de regenval onregelmatig is, kunnen de wortels van de plant natuurlijk gaan rotten door de natte grond.

Wees op de hoogte van de bouwvoorschriften

Sedumdaken worden meestal geplaatst op plaatsen waar een waterbron gemakkelijk bereikbaar is. Het is zeer waarschijnlijk dat uw huis binnen het bereik van een beregeningsinstallatie ligt. Zorg ervoor dat u controleert of deze zich binnen of buiten uw gebouw bevindt1.2.3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

In de steden en dorpen van Japan worden sedumtuinen al sinds de oudheid aangelegd om de harmonie tussen natuur en mens te bevorderen. Ze zijn overal aangelegd, van kleine gekreukelde tuinen tot brede bouzy tuinen. Tuiniers die deze tuinen hebben ervaren, houden ervan vanwege hun sereniteit en rust.

Lees meer:

Opbergbox

Wasmand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.