Wat is ‘architectuur’?

Wat is mijn huis waard

Wat is mijn huis waard” is een begrip in de hedendaagse architectuur. Architectuur werd door de oude Grieken al lang voor de geboorte van Christus beschouwd. De gebouwen die de Grieken bouwden, waren voornamelijk voor het gebruik van de burgers. Hun voornaamste doel was om hun huizen zo comfortabel mogelijk te maken. Zij bouwden deze woningen van adobe – een materiaal dat het gewicht van de constructie verstijft en opslaat – en zo heeft het vasculaire vervoer van het huis geresulteerd in woningen van de hogere klasse. Op dezelfde wijze is de architectuur in het oude China opgetekend tot 3500 v. Chr. In die tijd vonden de Chinezen de “wighthave” uit – een komvormig gebouw. De krans die wij vandaag kennen is een zeer moderne verwezenlijking. Niet alleen de architectuur, maar ook andere kunsten hebben baat gehad bij de komst van de modernen in de wereld.

Architectonische systemen hebben in de loop der jaren een lange weg afgelegd door de vraag Wat is mijn huis waard, en de bekwame ambachtslieden van het verledenAustin architect Admin Sham ubiquit heeft OK gebouwd waar geen ander is voorgegaan. Waar hetMartineum in Parijs 3000 naaste burgers van de staat in een spectaculaire brand doodde. Waar de paleizen van Versailles het Franse leger beroepen. En ga zo maar door. Alleen al door hun omvang zouden deze zeventig landen niet hebben kunnen bestaan zonder hun hulp. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar ter wereld zouden deze voorbeelden van architectuur gebleven zijn, zonder al de bovenstaande voorbeelden?

Architectuur is op zichzelf een kunst door de vraag “Wat is mijn huis waard“, net zoals een zaligspreking en Maria-linten een kunst zijn. Een bedrijf is een onderneming en de architectuurmethode is niet anders. Een volledige studie moet op zijn minst in vijf jaar lidmaatschap van de ongelijksoortige organisatie worden verkregen. Kennis is macht in deze en iedere student die deze niet heeft, is gedoemd deze uiteindelijk te missen. Met andere woorden, het is niet gemakkelijk om dergelijke onverkorte kennis te verwerven.

Het doet zijn intrede op elk gebied van de architectuur en de opleiding wordt van het klaslokaal overgebracht naar de praktijk. Architecten zijn niet langer in staat om slechts één of twee gebouwen te maken, maar honderden. Zij beschikken misschien niet over de vereiste computervaardigheden om de Deectomy-toren te ontwerpen, maar zij kunnen wel een woning ontwerpen. De architect en degenen die onder hem werken, zijn degenen die een huis kunnen bouwen dat tot de mooiste en meest comfortabele ter wereld behoort.

In de concurrerende wereld van vandaag concurreren zoveel architecten met elkaar dat zij zich in een voortdurende wedloop bevinden. Degenen die deze voortdurende uitdaging overleven, zijn degenen die willen groeien en uitbreiden. Degenen die de titel van “architecturale marge” krijgen, zijn degenen die het in dit werk tot een bepaald punt hebben gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.