Kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie is een onderwerp dat nu pas de aandacht van de mensen trekt. Nu zijn ze in staat om te zien wat het is dat een bepaalde kleur voor hen "betekent". Zodra dit is gebeurd, kunnen we mensen nieuwere kleuren geven, nieuwere betekenissen, en dan verrast zijn door wat ze voor zichzelf kopen.

Bij het bevorderen van jezelf op een manier die een positieve impact op prospects en klanten te maken, kunnen kleuren zijn een van de vele instrumenten om te helpen dit doel te bereiken. Gunsten, gebaren, gebaren zijn allemaal dingen die u kunnen helpen een voordeel te krijgen in uw specifieke markt. Een impact maken met kleuren kan veel betekenen voor uw doelgroep.

Heb je ooit gemerkt hoe je reageert op verschillende kleuren? Kleuren hebben een grote invloed op onze psychologie – ze geven ons een psychologische aanwijzing over wat veilig voor ons is om op te focussen en te kopen. Zijn u bepaalde kleuren opgevallen? Welke "tekens" zie je werken om uw koopgedrag te beïnvloeden?

Wat voor de één werkt, werkt voor de ander. Als marketing wilt u ook degene vinden die voor hen werkt. Met behulp van kleur psychologie in een reclame-praktijk kan oogsten grote voordelen voor uw bedrijf en voor de mensen die je doelgroep. Nogmaals, we kunnen beginnen met het "programmeren" van de geest van mensen om zich dingen voor te stellen door levendige gedachten in hun onderbewustzijn te plaatsen. Wanneer dit wordt gedaan, kan een geweldig verkooptempo worden verkregen.

Vandaag de dag houden mensen zich bezig met hun eigen kleine stukje van hun wereld. Dat betekent dat ze ervoor willen zorgen dat ze de juiste mentaliteit hebben en dat doen ze door ervoor te zorgen dat ze de boodschap thuis "krijgen" bij hun eigen kleine groepje mensen. Een kleur kan een psychologische band scheppen met het leven van mensen.

We nemen informatie in één keer op – hoe meer zintuigen we aanspreken, hoe ontvankelijker we worden. Er is bewijs dat kleur onze emoties kan beïnvloeden, vandaar de reden waarom marketeers hun kleuren in hun advertenties "schilderen", terwijl ze tegelijkertijd "schaduwen" (of zachte verlichting gebruiken) om de aandacht van de gezichten af te leiden. Dit is wat bekend staat als "high- killing the Disease" en grijs bezocht hun wereld.

Kleuren als rood kunnen worden geassocieerd met warmte, genegenheid, liefde en vitaliteit. Rood is ook een zeer prominente kleur in de natuur, en dit kan de reden zijn waarom marketeers altijd worden aangemoedigd om rood te gebruiken. Rood wekt intense emoties op.

De kleur waarmee we ons omringen zal ons emotioneel beïnvloeden. Dit is de reden waarom kleurenpsychologie belangrijk is, als u kleur op de juiste manier in uw marketinginspanningen opneemt.

We zijn geneigd te zeggen dat er drie dingen zijn die we moeten doen:1. Maak iets (of iemand) nieuw aan wat vertrouwd is2. Maak iets nieuws en fris aan wat is gebruikt3. Voeg al deze 3 dingen samen.

Niet zo'n grote opgave, toch? Maar wat als u uw klanten zou vragen of ze dezelfde dingen leuk vinden, maar vanuit een ander perspectief dan u? Bijvoorbeeld, u wilt misschien dat dezelfde mensen aannemen wat u probeert te verkopen maar uzelf, maar wat als u een ander item zou aanprijzen? Vanuit dat nieuwe gezichtspunt zou de klant die nieuwe dingen van u omarmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.