Coachen voor Coaches

Coach leerkracht

 

 

 

 

Iedereen kan een coach leerkracht voor je zijn, het is niet alleen een kwestie van een coach vinden die bij jou of bij je team past, zoals veel mensen denken. Coachen is een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect — het duurt jaren, zelfs een leven lang. Waar formeel onderwijs kan beginnen op een school of universiteit, begint coaching buiten het klaslokaal. Het is een relatie die ontstaat tussen twee mensen die meer van elkaar willen weten en die bereid zijn om eerlijk, open en kwetsbaar te zijn tegenover elkaar. Hier is een voorbeeld van wat je kunt winnen met coaching:

Een van de dingen die ik leerde in de Coaching Week 2011, gepresenteerd door mijn vriendin en debatcollega, Sue Clutterbuck, ging over de relatie tussen de coach en de coachee. De coach leerkacht is er om de coachee te ondersteunen, Vaak denken we bij telecoaching dat de coachee wel met alle antwoorden zal komen, maar als de coach laat ik die antwoorden altijd aan de coachee over. Een van de dingen die ik deze week leerde was een simpele waarheid: We leren allemaal van onze eigen fouten. Als mensen fouten maken maar erachter komen wat ze niet moeten doen, zullen ze een andere fout maken en daarvan leren. De laatste vraag die ik stel voordat ik het gesprek met mijn coachende klanten beëindig is deze: Wat heb je geleerd en hoe ga je dat morgen toepassen?

Het andere leuke van deze week was dat ik leerde over hoe mijn coach en ik met elkaar omgaan. Hoewel we al eerder coachingstrainingen hebben gevolgd, heb ik onlangs de gelegenheid gevonden om dieper in te gaan op de essentie van hoe we samenwerken. Ik wil mijn inzicht graag met jullie delen.

Echt leiderschap gaat in de eerste plaats over luisteren. Als je luistert naar de behoeften van mensen, de behoeften van het leven en de behoeften van het bedrijfsleven, zul je veel overeenkomsten beginnen te zien die ontelbaar kunnen blijken als je je leven bekijkt vanuit het perspectief van anderen. Vanuit dit perspectief kan ik mijn rol als coach zien als het inspireren van anderen om hun eigen doelen te creëren, omdat ik zelf al doelen heb en ik met iedereen wil delen wat ik heb geleerd.

Dit is de rol als leider die ik verkies te spelen in mijn bedrijf en in mijn persoonlijk leven.

Een eenvoudige formule om je te helpen een keuze te maken; kies of een coach of een cliënt, maar kies altijd. Laat me je tonen hoe coaching vertrouwen opbouwt:

1. 5% van de tijd coaching = 95% van de vrijheid!

2. Coaching gaat over jou. De cliënt en de coach kennen weinig van elkaar, en het is belangrijk dat er een authentieke relatie is… Je stuurt een uitnodiging en vraagt naar de rollen van:

a. Klant – De behoefte om te weten wat er in het veld gebeurt.

b. Coach

3. Coaching gaat over het naar boven halen van de waarden die onze cliënten zullen verlichten.

4. Hoe je net zo enthousiast kunt zijn in het zijn van je coach (als voor een cliënt) als in het zijn van je coach!

5. Een coach hebben die leuk is om mee te werken zal je doelen en dromen sneller doen bereiken.

6. Wat inspireert je?

7. Wie motiveert je?

8. Wat is uw grootste pijn? (Wat ben je bang om te doen?)

Met dit als leidraad, concentreer je nu op wat je nodig hebt en wilt om je eigen coach te zijn en vrijheid te hebben.

Je hebt een verantwoordelijkheid, de verantwoordelijkheid voor je leven en coaching is de weg naar vrijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.